Super Bowl XXXIV

Super Bowl XXXIV (tai Super Bowl 34) oli Super Bowl -ottelu St. Louis Ramsin ja Tennessee Titansin välillä National Football Leaguen (NFL) mestaruusottelussa runkosarjassa 1999. Rams voitti Titansin 23-16. Ottelu pelattiin 30. tammikuuta 2000 Georgia Domissa Atlantassa, Georgiassa. Parhaiten se muistetaan ottelun viimeisestä pelistä, jossa St Louisin Mike Jones taklasi Tennesseen Kevin Dysonin yhden jaardin linjalla ajan loppuessa ja esti näin Tennesseetä tekemästä touchdownia, joka olisi voinut tasoittaa pelin.

Peli

Molemmat joukkueet eivät pelanneet hyvin pelin alussa. St. Louis meni Tennesseen "punaisen alueen" (viimeiset 20 jaardia) sisäpuolelle kuusi kertaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta teki vain neljä maalia - kolme kenttämaalia ja yhden touchdownin. Yksi kenttämaaliyritys meni ohi, ja toinen jouduttiin keskeyttämään huonon snapin vuoksi. Tennessee epäonnistui myös kenttämaalissa ensimmäisellä puoliajalla. Näin St Louis johti puoliajalla 16-0. Toisella puoliajalla Tennessee taisteli vastaan kahdella touchdownilla - mutta teki vain toisen niistä lisäpisteen ja tasoitti pelin kenttämaalilla. St. Louis teki sitten vain yhdellä pelillä maalin ja siirtyi jälleen johtoon 23-16, kun jäljellä oli alle kaksi minuuttia. Kun jäljellä oli vain yksi aikalisä, Tennessee yritti ajaa maalialueelle ja tehdä touchdownin, joka olisi voinut tasoittaa pelin, jos se olisi saanut lisäpisteen. Käytettyään aikalisänsä vain kuusi sekuntia ennen loppua Kevin Dyson taklattiin kuitenkin yhden jaardin linjalla. Aika loppui, ja St. Louis voitti pelin.

Arvokkain pelaaja (MVP)

St. Louisin pelinrakentaja Kurt Warner nimettiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).