Djibouti vuoden 1988 kesäolympialaisissa{³"a}

Djibouti osallistui vuoden 1988 kesäolympialaisiin Soulissa, Etelä-Koreassa. Tämä oli toinen kerta, kun Djibouti osallistui olympialaisiin. Dijibouti lähetti näihin olympialaisiin kuusi urheilijaa. He lähettivät: Hoche Yaya Aden, Ismael Hassan, Talal Omar Abdillahi, Hussein Ahmed Salah, Omar Moussa ja Robleh Ali Adou. Robleh Ali Adouta lukuun ottamatta kaikki kilpailivat yleisurheilukilpailuissa. Robleh Ali Adou kilpaili purjehduksessa.

Mitalistit

Ennen näitä olympialaisia Djibouti ei ollut voittanut mitalia. Hussein Ahmed Salah voitti maan ensimmäisen olympiamitalin. Ahmed Salah voitti pronssia miesten maratonilla. Ahmed Salah voitti mitalin ajalla kaksi tuntia, kymmenen minuuttia ja viisikymmentäyhdeksän sekuntia, vain kaksikymmentäseitsemän sekuntia kultamitalistia jäljessä. Ahmed Salah suoritti karsinnan ajalla 2:07:07, mikä rikkoi aiemman maailmanennätyksen 2:07:12. Ennätyksen rikkoi myös Carlos Lopes, joka sijoittui Salahia nopeammin. Lopesista tuli uusi maailmanennätyksen haltija.

2. lokakuuta

Viisi miesurheilijaa Dijiboutista lähti olympialaisiin kilpailemaan yleisurheilukilpailuissa. He olivat Hoche Yaya Aden, Ismael Hassan, Talal Omar Abdillahi, Hussein Ahmed Salah ja Omar Moussa. Nämä olivat Adenin, Hassanin, Abdillahin ja Moussan ensimmäiset kesäolympialaiset. Salah kilpaili Los Angelesin kesäolympialaisissa 1984.

Hoche Yaya Aden kilpaili miesten 1500 metrillä, jossa hän sijoittui juoksussaan kahdelletoista. Hän ei päässyt seuraavalle kierrokselle. Mitalit menivät Keniaan, Iso-Britanniaan ja Itä-Saksaan.

Ismael Hassan kilpaili miesten 5000 metrillä, jossa hän sijoittui neljänneksi. Hän ei päässyt seuraavalle kierrokselle. Mitalit menivät Keniaan, Länsi- ja Itä-Saksaan.