2014 FIFA World Cup Group G

Vuoden 2014 jalkapallon MM-kisojen G-ryhmässä pelaavat Saksa, Portugali, Ghana ja Yhdysvallat. Ensimmäinen peli alkaa 16. kesäkuuta, ja viimeinen peli päättyy 26. kesäkuuta. Saksa ja Yhdysvallat pääsivät molemmat seuraavalle kierrokselle, ja Saksa voitti ryhmän.

Saksa vs. Porugal

Joukkueet ovat kohdanneet 17 edellisessä ottelussa, joista viimeisimmän Saksa voitti 1-0 UEFA Euro 2012 -ottelussa.

Saksa siirtyi johtoon Thomas Müllerin osuttua rangaistuspotkusta, joka tuomittiin heille João Pereiran rikkeen jälkeen. Mats Hummels tuplasi heidän etunsa tehtyään maalin Toni Kroosin ottamasta kulmasta. Vähän ennen puoliaikaa Pepe sai punaisen kortin ja Thomas Müller teki jälleen maalin. Thomas Müller teki viimeisen maalin 78. minuutilla, joka päätti ottelun 4-0-lukemiin.

Ghana vs. Yhdysvallat

Aiemmin joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa, molemmat MM-kisoissa. Vuoden 2006 jalkapallon MM-kisoissa Ghana voitti Yhdysvallat 2-1 lohkovaiheessa, ja vuoden 2010 jalkapallon MM-kisoissa Ghana voitti Yhdysvallat jälleen 2-1 16 joukkoon pääsyssä.

Clint Dempsey teki yhden MM-historian varhaisimmista maaleista, 30 sekuntia aloituksen jälkeen. Amerikkalaiset olivat johdossa, kunnes André Ayew tasoitti pelin 82. minuutilla. Amerikkalaiset tekivät kuitenkin vain neljä minuuttia myöhemmin uuden maalin John Brooksin pääpallosta.

Saksa vs. Ghana

Joukkueet ovat kohdanneet historiassa kahdesti, mukaan lukien vuoden 2010 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuissa pelattu ottelu, jonka Saksa voitti 1-0. Molemmissa joukkueissa on veljeksiä, jotka kohtaavat toisensa, kuten Ghanan Kevin-Prince Boateng ja Saksan Jérôme Boateng.

Saksalaiset siirtyivät johtoon 51. minuutilla, kun Thomas Müllerin poikittaissyöttö auttoi Mario Götzen maalintekoon. Ghana tasoitti kolme minuuttia myöhemmin, kun André Ayew ohjasi Harrison Affulin kulman sisään. Tämän jälkeen Ghana siirtyi johtoon, kun Philipp Lahmin syöttö pysäytettiin ja annettiin Asamoah Gyanille maaliin 63. minuutilla. Saksalaisten onneksi Miroslav Klose tasoitti ottelun Toni Kroosin kulman jälkeen. Maalista tuli Klosen 15. MM-maali, jolla hän tasoitti Ronaldon saman ennätyksen. Hän liittyi myös pelaajien Pelén ja Uwe Seelerin joukkoon ainoina pelaajina, jotka ovat tehneet maalin neljässä MM-kisassa.

Yhdysvallat vs. Portugali

Joukkueet ovat kohdanneet viidessä ottelussa, mukaan lukien vuoden 2002 jalkapallon MM-kisojen lohkovaiheessa pelattu ottelu, jonka Yhdysvallat voitti 3-2.

Peli alkoi portugalilaisten kannalta täydellisesti, sillä Nani teki maalin 5. minuutilla, kun Geoff Cameronin vapari päätyi Nanin jalkoihin. Peli jatkui maalittomana, kunnes Jermaine Jonesin maali tasoitti pelin kulmasta. Amerikkalaiset siirtyivät johtoon Clint Dempseyn osuttua Graham Zusin poikittaissyötöstä. Portugalilaisten onneksi Varela teki viimeisellä minuutilla maalin Cristiano Ronaldon rististä. Varelan maali oli yksi MM-kisojen historian viimeisimmistä maaleista.

Yhdysvallat vs. Saksa

Joukkueet ovat kohdanneet viisi kertaa, mukaan lukien vuoden 1998 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen lohkovaiheen ottelu, jonka Saksa voitti 2-0, ja vuoden 2002 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen loppuottelu, jonka Saksa voitti 1-0. Yhdysvaltain nykyinen valmentaja Jürgen Klinsmann pelasi Saksassa ja johti Saksaa myös vuonna 2006.

Ottelu oli maaliton, kunnes Thomas Müller teki yhdeksännen MM-maalinsa 55. minuutilla. Maali oli ottelun voittomaali, ja Saksa voitti ottelun 1-0.